Szybki, smaczny obiad 😉
UDKA W RĘKAWIE 😉
Składniki :
rękaw do pieczenia
Naczynie żaroodporne
4 udka z kurczaka
2 średnie cebule
1 ząbek czosnku
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka soli
Odrobina pieprzu
1 łyżeczka słodkiej papryki
suszony majeranek, zioła prowansalskie, przyprawa do kurczaka
Udka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Cebulę i czosnek kroimy drobno.
Mięso, cebulę i czosnek posiekany wsadzamy do rękawa,dodajemy oliwę i posypujemy przyprawami, zamykamy za pomocą spinki Mięso w worku wkładamy do naczynia żaroodpornego.
(Ja zawsze pekluje mięso rano ponieważ mięso nabierze intensywnego smaku)
piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez godzinę.
Delikatnie przetnij folię (uważaj, żeby nie poparzyć się gorącą parą).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz