sobota, 7 kwietnia 2018

CHLEB zapiekany z szynką, jajkiem, serem, papryka i szczypiorkiem


Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Nie powinniśmy o nim zapominać, gdyż daje siłę, energię na cały poranek i południe.

CHLEB zapiekany z szynką, jajkiem, serem, papryka i szczypiorkiem





Składniki :
6 szt chleba schär - MAESTRO CEREALE - Wieloziarnisty chleb bezglutenowy

7 jajek
1 cebula
1 papryka czerwona
Pół szklanki posiekanego szczypiorku
1 szklanka startego sera
200g szynki
Szczypta soli i pieprzu do smaku.

W formie ukladamy chleb bez skórek (odcinamy wszystkie skórki nożem).

W misce połącz ze sobą następujące składniki: jajka, paprykę pokrojoną w kostkę , cebulę poszatkowana , szynkę i szczypiorek  pokrojony w kostkę  , ser starty , sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.

Przygotowaną mieszankę umieść w formie i piecz w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku przez 20 minut.



Jeśli chcesz spróbować czegoś innego zamiast ciemnego chleba lub chleba z ziarnami, możesz delektować się białym bochenkiem, miękkim bezglutenowym Pan Blanco. Świetnie nadaje się również do opiekania, więc potrzebujesz tylko tostera, kilku ulubionych składników i chrupiących bezglutenowych tostów dla Ciebie i całej rodziny!

https://www.schaer.com/pl-pl/p/pan-blanco




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz