Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Nie powinniśmy o nim zapominać, gdyż daje siłę, energię na cały poranek i południe.
CHLEB zapiekany z szynką, jajkiem, serem, papryka i szczypiorkiem
Składniki :
6 szt chleba schär - MAESTRO CEREALE - Wieloziarnisty chleb bezglutenowy
1 cebula
1 papryka czerwona
Pół szklanki posiekanego szczypiorku
1 szklanka startego sera
200g szynki
Szczypta soli i pieprzu do smaku.
W formie ukladamy chleb bez skórek (odcinamy wszystkie skórki nożem).
W misce połącz ze sobą następujące składniki: jajka, paprykę pokrojoną w kostkę , cebulę poszatkowana , szynkę i szczypiorek pokrojony w kostkę , ser starty , sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.
Przygotowaną mieszankę umieść w formie i piecz w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku przez 20 minut.
Jeśli chcesz spróbować czegoś innego zamiast ciemnego chleba lub chleba z ziarnami, możesz delektować się białym bochenkiem, miękkim bezglutenowym Pan Blanco. Świetnie nadaje się również do opiekania, więc potrzebujesz tylko tostera, kilku ulubionych składników i chrupiących bezglutenowych tostów dla Ciebie i całej rodziny!
https://www.schaer.com/pl-pl/p/pan-blanco
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz