piątek, 16 marca 2018
Racuchy z bananami.
Idealne na śniadanie, obiad lub deser! Dla dorosłych i dzieci – racuchy z bananami!
Składniki :
2 szklanki mąki
2 łyżki cukru
1 Jajko
1.5 szklanki Maślanki
1 łyżeczka sody
Szczypta soli
1 banan
Cukier puder do oprószenia
Dżem
Olej do smażenia 😊
Mąkę mieszamy z sodą, solą i cukrem.
Jajko mieszamy z Maślanka w osobnej misce.
Następnie wszystkie składniki mieszamy razem do uzyskania jednolitej masy 😊
Banana obieramy kroimy w kosteczke i dodajemy do przygotowanego ciasta, mieszamy.
Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju smażymy średniej wielkości placuszki.
Po wystygnięciu oprószamy cukrem pudrem a na górę dajemy ulubiony dżem 😊U mnie sprawdziła się czarna porzeczka 😊
Miłego dnia Kochani 😉😘
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz